UDÁLOSTI

arr3Doplnili jsme skladové zásoby porcovaných, zelených čajůzn. BASILUR... arr3Jarní čajové novinkyPřipravili jsme pro vás novinky, které potěší zejména milovníky ovocných čajů. Jedná se o ovocné...

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

Velice moc 51% Líbí se mi 41% Nemnoho 4% Vůbec 4%

Úvod » ČERNÝ ČAJ

Černý čaj

Černý čaj – Prochází úplnou fermentací a sušením má tmavou barvu a výraznější chuť. Obsahuje thein (kofein).Staří Číňané černý čaj  používali jako prostředek k léčení únavy, střevních a žaludečních obtíží i kožních nemocí. Jeho nejvýznamnější složkou jsou třísloviny, s příznivým vlivem na krevní oběh a trávicí trakt. Při pravidelné konzumaci pomáhá při prevenci srdečních chorob a infarktu i při průjmových nebo horečnatých onemocněních, podporuje pocení a mírní křeče. Tein rovnoměrně povzbuzuje mozkovou činnost bez zatížení srdce a krevního oběhu. Jeho obsah v černém čaji je průměrně 4 %. Třísloviny – propůjčují čaji jeho svíravou, natrpklou chuť. Vitamin B1 – ve vodě rozpustný, pozitivně ovlivňuje nervový systém člověka, je žádoucí při duševní práci. Najdeme v něm také vitaminy B2, C, fluor a draslík. Éterické oleje dodávají čaji vůni. Aromatické látky spolu s chlorofylem působí na zklidnění nervů, usnadňují přenos kyslíku do tělesných orgánů, stimulují duševní činnost i funkci dýchacího ústrojí.



naše cena 28 Kč

skladem



naše cena 30 Kč

skladem



naše cena 35 Kč

skladem



naše cena 36 Kč

skladem



naše cena 36 Kč

skladem



naše cena 36 Kč

skladem



naše cena 36 Kč

skladem



naše cena 61 Kč

skladem



naše cena 63 Kč

skladem



naše cena 66 Kč

skladem



naše cena 76 Kč

skladem



naše cena 76 Kč

skladem



naše cena 110 Kč

skladem





naše cena 139 Kč

skladem



naše cena 144 Kč

skladem



naše cena 144 Kč

skladem



naše cena 188 Kč

skladem



naše cena 195 Kč

skladem



naše cena 251 Kč

skladem



naše cena 264 Kč

skladem

Tento typ čaje je nejobvyklejší v Indii a na Srí Lance. Pravý čistý černý čaj lze dochutit mlékem. V Číně je černý čaj známý jako červený čaj, který více vystihuje jeho barvu. Pod názvem černý čaj se pak v Číně spíše setkáme s tradičním Puerem (2x fermentovaný čaj). V západním světě se červeným čajem myslí známý jihoafrický rooibos (bobovitá rostlina, používaná na výrobu bylinného čaje).